Door / 26th april, 2014 / Blog, Restaurant / Geen reacties

Biologische tuin begint vorm te krijgen

Ik kwam drie jaar geleden in contact met Piet en Hester Hageman, zij bewerkten een prachtige tuin op de grens van bos en duin. Door er regelmatig te komen en regelmatig overheerlijke groenten en kruiden mee te krijgen van hun tuin, was de belangstelling al snel gewekt. Naast hun tuin lag nog een aanzienlijk onbewerkt stuk tuin, deze is van Harry Horn. Ik ben naar Harry toegegaan en heb gevraagd of hij wilde samenwerken wat hij graag deed en samen met hem, Hester en Piet en de jongens uit de keuken, is de ontwikkeling van onze groentetuin in gang gezet.

Nu na drie jaar is iedereen van de Caracol er vaak te vinden, voor ontspanning of om lekker te werken in het zonnetje en alles te zien groeien van de planten tot vruchten, groenten, bloemen en kruiden.

Het assortiment is enorm toegenomen van wat er allemaal geplant wordt, oa; Aardbeien, frambozen gele, appels, peren, druiven, kersen , walnoten, stokbonen, tuinbonen, Suikerbonen, rabarber, asperges, tarwewortels, uien, bieten( rode en rood/witte), pastinaak, Aardappels, worteltjes, rammenas, rode kool, andijvie, boerenkool, prei en veel kruiden zoals; Peterselie, blad en krul, Thijm, rozemarijn, koriander, munt, citroen melisse, bielsook, gewone en Chinese, knoflook, dille, kervel, basilicum, Mexicaanse koriander, look-zonder-look, daslook, borage, siso purple en ook nog tomaatjes, augurken, courgettes, pompoenen etc.

Er groeien trouwens ook nog vele soorten inheemse planten(onkruid). Waarvan sommige goed eetbaar zijn, zoals veldzuring, lepelblad, brandnetels, speenkruid(alleen jonge blad, als er nog geen bloemen in zitten), oost Indische kers, viooltjes, koningsbloemen en nog veel meer, te veel om op te noemen. U merkt werk genoeg…

Ik nodig u allen uit om mee te bloggen en ideeën uit te wisselen via onze Facebook pagina en daar uw kennis te vergaren of te uiten eventueel aan te vullen met foto’s. Ik zou het natuurlijk ook erg leuk vinden als mensen onderstaand op dit bericht reageren of dit bericht delen via social media!

Rondleiding en vervolgens lunchen op onze biotuin wordt dit jaar mogelijk, vanaf 6 personen.
Bel voor info met Caracol: 0562-443694.

Graag tot ziens,
Werner.

[ssba]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.